Üdvözöljük az Kolozsvár utcai Piac honlapján!

 Elhelyezkedése:

Pestújhely és Zugló határán - a vasúti felüljáró mellett - a Zuglói körvasútsor és a Darnó utca közötti megközelítőleg 1584m2-en található a sajátos hangulatú, családias légkörű Kolozsvár utcai Piac.

Megközelíthetőség:

A piactól alig félperces sétával elérhető az 5-ös, a 124-es és 125-ös, valamint a 224-es buszok, és a 62-es, a 62/A, és a 69-es villamosok megállója a Tóth István utca - Kolozsvár utca illetve az Öv utca - Erzsébet királyné útja sarkánál.

nyito_szolgaltatasok.jpg
nyito_akciok.jpg
1155 Budapest, Kolozsvár utca 48-50.

A piacról....

Családias hangulatú, népszerű a két büfé-falatozó, ahol, jóízű, meleg ételekkel, várják a vendégeket. Igény és ízlés szerint megtalálhatóak az étlapon, a könnyű, alacsony kalóriatartalmú fogások mellett a hagyományos, nehezebb, magyaros étkek is.

A piacra látogatok igényeit, három nagy múltra visszatekintő zöldség-gyümölcskereskedő dinasztia, két vegyes-savanyúság üzlet, kenyér, pékáru, tej-termék bolt, baromfi üzlet, egy kisebb abc-jellegű vegyeskereskedés, igényes női-gyermek ruhákat árusító kereskedés, virágüzlet szolgálja.

A kereskedők pavilonjai mellett árusító asztalokon, őstermelők kínálják portékáikat a péntek-szombati nagyobb vásárnapokon.

Mindenki egyet ért azzal, hogy a megtartásra mindenképpen érdemes, kiváló elhelyezkedéssel és jelenős múlttal rendelkező népszerű kispiac immár teljes átépítésre szorul. A megvalósítás „tartalmát" illetően viszont nem alakult ki konszenzus az elmúlt években. Talán a telek méreteihez képest túlságosan is nagy, a gazdasági lehetőségeket meghaladó elvárásokat támasztanak a piac megújításával szemben a hozzászólók. A térség nemrég jóváhagyott rendezési terve kínál új alapot a versengő elképzelések fegyelmezett újragondolásra.

2006-ban a CSAPI-15 Kft az itt működő kereskedőkkel összefogva jelentősebb átmenti intézkedéseket tett az elöregedett kispiacon (pl. a burkolat javítása, az un. üzemi területek bekerítése, a pavilonok felújítása stb.) a vásárlói komfortérzet javítása, és a mai előírásoknak megfelelőbb működési feltételek megteremtése érdekében.